Меню сайту

Головна » 2016 » Липень » 2 » Великі здобутки маленьких театралів з Славгорода
18:51
Великі здобутки маленьких театралів з Славгорода

З 6 по 12 червня 2016 року в Херсонській області на базі дитячого оздоровчого табору «Дивосвіт», який розташований у селі  Роздольне Каланчацького району Херсонської області був проведений VІІІ Всеукраїнський фестиваль дитячих театральних колективів та майстрів художнього слова «Світ надії - Дивосвіт». Фестиваль проводився у наступних номінаціях: «Театр», «Малі театральні форми», «Читці». 

Вистави дитячих театрів та майстрів художнього слова оцінювало кваліфіковане журі. До складу журі входили: голова журі – актор театру і кіно, режисер, артист Київського академічного театру «Колесо», художній керівник Київської театральної школи-студії, лауреат Міжнародних і Всеукраїнських конкурсів Анатолій Валерійович Суханов, вчитель-методист, Відмінник освіти України, художній керівник Народного художнього колективу театру-студії «Барвінок» Олена Володимирівна Ковалько, начальник відділу культури і туризму Каланчацької районної державної адміністрації Херсонської області Ірина Михайлівна Лапенко.

 

Учасниками фестивалю були представники з Житомирської, Київської, Сумської, Хмельницької областей, та колективи з м. Харків, Одеса, Львів, Херсон. В конкурсній програмі взяли участь 150 осіб. Учасники фестивалю привезли на конкурс різнопланові вистави. 

Театральні колективи у своїх виступах підіймали проблеми сьогодення, не забували класичну драматургію та працювали над виставами, де висвітлюється шкільна тема. Діти у своїх виставах за допомогою режисера–керівника, звичайно, передавали і підтексти і яскраві емоції, і демонстрували себе у виконавській майстерності, пластиці, в умінні володіти сценічним голосом. В рамках фестивалю були проведені майстер–класи з майстерності актора та з культури мови.

Дуже вразили творчі зустрічі з Анатолієм Сухановим та Оленою Ковалько. Були проведені екскурсії до морського порту Хорли та Асканії-Нової. Для учасників фестивалю проводились вечори знайомств, дискотеки. 

Урочиста церемонія відкриття фестивалю проходила із знайомств колективів, у вигляді презентації кожного колективу. Урочиста церемонія закриття фестивалю проходила з Гала – концертом переможців учасників фестивалю, нагородженням, дискотекою для учасників фестивалю. Учасники фестивалю були нагороджені дипломами Українського державного центру позашкільної освіти, дипломами Управління освіти Херсонської обласної державної адміністрації, дипломами учасника від Херсонського Таврійського ліцею мистецтв та подарунками від спонсорів. 

На фестивалі Сумську область представляв колектив «Буратіно» Краснопільського ЦДЮТ Краснопільського ЦДЮТ на базі Славгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів (кер. Павлюченко Н.Є.). Вихованці театрального колективу «Буратіно » були нагородженні дипломом ІІІ ступеня VІІІ Всеукраїнського фестивалю дитячих театральних колективів та майстрів художнього слова «Світ надії –Дивосвіт» в номінації «Малі театральні форми» з виставу «Коля Плюшкін та прибульці». 

Дипломом ІІІ ступеня VІІІ Всеукраїнського фестивалю дитячих театральних колективів та майстрів художнього слова «Світ надії –Дивосвіт» за кращу роль Місячної собаки у виставі «Коля Плюшкін та прибульці» нагороджена Шатьорна Марина

В номінації «Читці»: дипломом за участь у VІІІ Всеукраїнського фестивалю дитячих театральних колективів та майстрів художнього слова «Світ надії –Дивосвіт» (середня вікова категорія) – нагороджена Шатьрна Марина(кер. Стома В.М.) 

Від Міністерства освіти і науки України, Херсонської обласної державної адміністрації, Управління освіти і науки Херсонської міської ради оголошена подяка керівнику театрального колективу «Буратіно» Краснопільського ЦДЮТ на базі Славгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів Павлюченко Наталія Євгенівна за популяризацію дитячої театральної творчості, підтримку обдарованих дітей та молоді, виховання підростаючого покоління засобами театрального мистецтва та Стома В.М. за підготовку читців театрального колективу «Буратіно» Краснопільського ЦДЮТ на базі Славгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів та популяризацію дитячої театральної творчості, підтримку обдарованих дітей та молоді, виховання підростаючого покоління засобами театрального мистецтва.

Переглядів: 503 | Додав: slawgorod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар


Погода в Україні

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ