Меню сайту

Головна » 2017 » Січень » 28 » День пам’яті жертв Голокосту
10:55
День пам’яті жертв Голокосту

27 січня увесь світ відзначає Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.

    Саме цього дня 1945 року Радянська Армія визволила в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аусшвітц-Біркенау в Освенцімі.
      Голокост (з давньогрецької — «всеспалення») — найбільш розповсюджений термін, який позначає політику переслідування і знищення людей єврейської національності нацистським режимом. Самі євреї для позначення політики німецьких нацистів по планомірному знищенню єврейського етносу вживають термін на івриті шоа.
Нацистське керівництво створювало табори смерті, обладнані газовими камерами та крематоріями. Серед них — Аушвіц-Біркенау, Треблінка, Белжець, Собібор, Хелмно, Майданек, Ясеновац, Малий Тростенець у Білорусі.
За свідченням Нюрнберзького трибуналу, тільки в Освенцімі було знищено майже 2,5 мільйона євреїв, а всього у фашистських таборах смерті загинули, за різними оцінками, від 6 до 8 мільйонів євреїв (1,5 млн. з них були діти) і мільйони людей інших національностей, в тому числі українців.
Україна — одна з держав Східної Європи, єврейське населення якої понесло чи не найбільші втрати (уступаючи тільки Польщі) в період другої світової війни.
       Голокост — це жах, біль, смерть. Він не повинен повторитися. Але пам'ять про мільйони невинно загублених людей житиме завжди.

      З метою просвітницької роботи , ознайомлення учнів з трагічними сторінками історії - Голокостом, що призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших націй, виховування почуття гуманності та формування толерантності у міжнаціональних відносинах 27-го січня у Вільхівській школі було проведено заходи щодо відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, в яких взяли участь учні 5-11 класів.

Переглядів: 362 | Додав: slawgorod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар


Погода в Україні

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ