Меню сайту

Головна » 2017 » Лютий » 13 » Тиждень математичних дисциплін
12:52
Тиждень математичних дисциплін

З 23 січня по 27 січня 2017 р. в Славгородській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено тиждень математики, фізики та інформатики вчителями Бєлік О.М., Шумейко Ю.О. Для проведення тижня були задіяні учні 5-11 класів, які були учасниками різних видів змагань.

Розпочався тиждень із загальношкільної лінійки, на якій вчителі ознайомили з планом проведення тижня в школі. Цього ж дня учні 11 класу написали твір на тему «Життя без математики», в якому всі діти дійшли висновку, що математика в житті потрібна завжди, всім і всюди.

Математична подорож «Сім чудес України» була проведена для учнів 7-8 класів, де були поєднані знання учнів з історії України і математики: підвищення загального рівня культури учнів, розвиток творчої активності учнів, формування товариських відносин в класах.

Не менш цікавим для учнів 5-6 класів, вчителем математики Бєлік О.М., була проведена гра «Подорож країною математики». Було створено дві команди, кожна з яких об’єднала знавців математики 5-их та 6-их класів. Метою гри було активізувати пізнавальну діяльність учнів, поглибити їх знання з математики, стимулювати активну творчу роботу школярів, розвивати логічне мислення, кмітливість, уміння діяти в нестандартних ситуаціях, виховувати цілеспрямованість.

Кращі представники 7-11 класів прийняли участь в клавіатурному турнірі, де показали свої уміння з швидкості набору тексту. Перемогу здобула учениця 8 класу Мамалига Вікторія.

Цікаво пройшов конкурс для учнів старших класів «Турнір веселих інформатиків». Діти були поділені на дві команди «Юні інформатики» та «Віндовси». Учасники команд показали свої знання предмету та вміння працювати на комп’ютерах. Учні були активними учасниками пізнавальних і веселих конкурсів.

Для учнів 8-11 класів було проведено змагання «Таємниці фізики» під час якої учні дістали багато наукових знань та умінь, необхідних і достатніх для розуміння явищ і процесів, що відбуваються у природі, техніці, побуті та для продовження освіти, знання основ фізичних теорій, які складають ядро фізичної освіти. Гра була побудована у вигляді тестових завдань.

Інтелектуальна гра «Вирваний із натовпу» мала на меті: поглибити  знання дітей з математики, розвивати пізнавальну активність, логічне мислення, увагу, уяву, пам'ять, спритність, провести цікаво дозвілля.

До участі в тижні математики намагалася залучити учнів усіх класів. Щоб цього досягти, крім загальних заходів проводилися тематичні ігри і конкурси для всіх класів.

Протягом тижня на перервах проводились інформаційні хвилинки та презентації про цікаві факти з життя видатних вчених математиків та фізиків. Учні мали можливість перевірити свої теоретичні знання з даних предметів, розгадували кросворди, розв’язували логічні задачі і головоломки із сірниками, грали в ігри, відповідали на запитання вікторини. Активних учнів нагороджено грамотами.

Аналізуючи роботу проведену протягом тижня, хочеться відмітити, що проведення таких тижнів дають змогу: приділити увагу більш розширеній діяльності з вивчення історії математики, фізики, ознайомлення з біографією та цікавими фактами з життя відомих учених, чого вчитель не має змоги зробити на робочих уроках, формувати вміння переносити отримані знання в нові ситуації; розвивати вміння робити висновки, розвивати логічне мислення і кмітливість учнів у нестандартних ситуаціях; виховувати вміння працювати в команді за спільної мети, підтримувати один одного.

Переглядів: 383 | Додав: slawgorod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар


Погода в Україні

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ