Меню сайту

Головна » 2014 » Березень » 14 » Шевченківські дні у Славгородській школі
12:53
Шевченківські дні у Славгородській школі

Благословен той день той час,

коли прослалась килимами,

земля, яку сходив Тарас

малими босими ногами.

Земля, яку скропив Тарас

дрібними росами-сльозами.


         З 03.03.2014 по 12.03.2014  в нашій школі  проходили шевченківські дні, присвячені  200-річчю з дня народження  велетня духу і Пророка нації  - Т.Г.Шевченка.

З нагоди цієї дати бібліотекарем школи Курочкою О.М. було оформлено книжково-ілюстративну виставку «Уклін тобі, Тарасе!»,  проведено конкурс малюнків «Твори Шевченка очима дітей». Кращі  творчі   роботи представили  Мамалига Вікторія (5 клас), Мамалига Олександр (4 клас), Тресницька Дарина (4 клас), Жданов Віктор (8 клас).

                               

У  9 класі  пройшла відкрита виховна година  по захисту мистецько-дослідницького проекту: «Пам'ятники Кобзареві в Україні та світі» (Керівник Павлюченко Н.Є.). Проект заключався в дослідженні  помешкань поета в різні періоди його життя.  На основі дослідженого матеріалу було вирішено створити макет хати в якій би міг жити, творити Кобзар. Автор і виконавець роботи - Поддячев Іван, учень 9 класу.

У музеї історії села учні-екскурсоводи та керівник музею Муквич В.М. провели цікаву тематичну екскурсію «Шевченко і Славгород», під час якої   ми   дізналися  про зв’язки  Великого Кобзаря з рідним краєм.

      Протягом  декади учні переглянули чудові фільми, присвячені життю і творчості геніального поета та художника «Великий син українського народу», «Розповіді про Шевченка».

Протягом тижня вчителі української мови та літератури провели цікаву гру «Найрозумніший» серед учнів старших класів. Переможці конкурсу отримали грамоти та подяки.

                     

         Найбільш вражаючим заходом для нас був огляд-конкурс читців «Слухайте голос безсмертний Тараса», адже в ньому приймали участь всі бажаючі учні школи, які  показали всім свій талант декламувати вірші. А переможцем цього конкурсу  став учень 9 класу Поддячев Іван.

Емоційно, творчо пройшов  відкритий урок – презентація «Шевченко – художник» у 9 класі (учитель Путінцева Ю.М.). Девятикласники дізналися багато нового  про творчу спадщину  Т.Г.Шевченка як художника.

         На  святковій лінійці  право  покласти квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченка  була надано  кращим учням школи: Ільченко Ярославу, Бурлаці Роману, Шатьорній Марині, Поддячеву Богдану.

         Вшановуючи пам'ять Тараса Шевченка, ми, школярі, вкотре усвідомили, що Кобзар для України – це  національний символ, яким повинні пишатися  всі українці. Адже це він повернув надію на свободу, показав шляхи до національного визволення, навчав шанувати самих себе.

Україна - це та земля, що дала світові славного генія, який все життя, весь свій могутній талант присвятив служінню своєму народові.

Минають роки, а слово Шевченка живе, кличе нас до єдності, віри і любові.

                                                     

Переглядів: 622 | Додав: slawgorod | Теги: Шевченко, 200-річчя, славгород, відзначили | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар


Погода в Україні

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ