Меню сайту

Головна » 2012 » Червень » 20 » Оздоровлення-2012
12:00
Оздоровлення-2012

"Турбота про здоров'я — це найважливіша праця вихователя. Від життєдіяльності, бадьорості дітей залежить їхнє духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра у власні сили".

В.Сухомлинський


Пришкільний майданчик "Червона калина"

Основні підходи до формування та зміцнення здоров'я дітей і молоді визначені Національною програмою "Діти України", де здоров'я особистості розглядається як показник соціального розвитку суспільства, могутній фактор впливу на економічний та культурний потенціал держави.

Пріоритетним завданням Славгородської ЗОШ І-ІІІ ст. є виховання дитини в дусі відповідального ставлення до власного здоров'я і здоров'я оточуючих як до найвищої індивідуальної і суспільної цінностей. Це здійснюється шляхом розвитку валеологічної освіти, оптимізації режиму навчально-виховного процесу, створення екологічно сприятливого життєвого простору, в програмі літнього оздоровлення учнів в системі проекту Школи сприяння здоров’ю.

Як же зберегти і зміцнити здоров'я? Насамперед — вести здоровий спосіб життя. Виховання ціннісного ставлення учнів до власного здоров'я, здорового способу життя має бути побудоване на утвердженні ідеалу і норм здорового, гармонійного та щасливого життя кожного. Нація тільки тоді розвиватиметься, коли кожне наступне покоління виховуватиметься на традиційному досвіді, надбанні та спадкоємності минулого.

Освітньо-виховна діяльність пришкільного майданчику «Червона калина».

Мета організації і проведення літнього оздоровлення «Здоров'я й дитина мають бути єдині»:

• організація змістовного літнього відпочинку дітей;

мобілізація віри в свої можливості;

   сприяння пошуковій активності та життєвій самостійності дітей для загартовування організму;

   використання відпочинку дітей в оздоровчому майданчику для їх комплексного оздоровлення через використання традиційних та інноваційних форм роботи; формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя, розуміння його переваг.

2. Основні завдання:

1. Формувати у дітей поняття здоров'я в широкому розумінні, сприяти виробленню і закріпленню навичок здорового способу життя.

2. Презентувати позитивні зразки здорового способу життя з метою подальшого перенесення їх дитиною у власне життя, життя родини, школи, однолітків.

3.Забезпечити дітям умови та можливості для позитивної самореалізації, корисного дозвілля, що б сприяло дбайливому ставленню, примноженню та збереженню власного здоров'я.

4.Удосконалювати наявні та створювати нові методики, технології, форми роботи з дітьми, спрямовані на продуктивну мотивацію їх на здоровий спосіб життя.

Пріоритетними напрямами роботи майданчику є оздоровлення, виховання і роз­виток дітей.

Цьому сприяють:

1.Ефективне використання природних ресурсів — сонячні та повітряні ванни, фізичні вправи на свіжому повітрі тощо.

2.Збалансоване харчування — наявність у раціоні свіжих овочів та фруктів, натуральних соків, кисломолочних продуктів, йодомістких продуктів, оптимального співвідношення в раціоні білків, жирів та вуглеводів, вживання екологічно чистої питної води.

3.Чітке дотримання встановлених санітарно-гігієнічних  норм відпочинку дітей, а також формування навичок особистої гігієни у дітей.

4.Належна організація фізкультурно-оздоровчої роботи — рухливі ігри, спортивні змагання, туристичні естафети, формування навичок безпечної поведінки тощо; дітям також пропонуються різноманітні форми ранкової гімнастики, які вони можуть обрати за власним бажанням.

5.   Дотримання режиму дня, в якому багато часу відводиться на оздоровчі заходи.

6. Розвиток соціальної активності дітей, формування здорової атмосфери в колективі майданчику, загону.

7.Різноманітні виховні заходи, розвивальні та розважальні програми.

      Вся організаційна робота пришкільного майданчику «Червона калина» дала можливість зміцнити здоров’я школярів, організувати плідний та безпечний відпочинок у літній період 2012 року в рамках шкільного проекту Школи сприяння здоров’ю.
        Вчителі, які проводили роботу (Бєсєдіна Н.Г., Шумейко К.І., Курочка О.М., Павлюченко Н.Є., Шумейко В.О.), відзначилися оригінальними формами і заходами, цікавими іграми, фантастичними історіями, естетичним оформленням.

План виховної роботи пришкільного оздоровчого майданчику «Червона калина» виконано в повному обсязі.


На розгляд подаємо фоторепортаж з життя дитячої країни «Червона калина»



 










Переглядів: 1881 | Додав: slawgorod | Теги: Звіт, відпочинок, оздоровлення, діти літо-2012 | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар


Погода в Україні

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ