Меню сайту

Головна » 2017 » Лютий » 27 » «Ай, да Масляна»
14:46
«Ай, да Масляна»

Знайомство з народними традиціями – важлива частина виховної роботи як у сім’ї, так і у навчальному закладі. Неможливо виховати особистість без опори на багатовікову культуру народу, без встановлення зв’язків з нашими національними коріннями. У більшості сімей дбайливо зберігаються звичаї «старовини глибокої». Зимові свята з різдвяною (новорічною) ялинкою, Пасха з ошатними пасками і різнокольоровими яйцями, Трійця з традиційною прикрасою будинків зеленими гілками і травою, ну, і, звичайно, масниця. Всі ці свята, пов’язані з православною вірою і культурою, так чи інакше знаходять своє місце і в школі. Свято Масляної відноситься до найбільш улюблених подій в річному календарі. Яскраві зовнішні атрибути: частування млинцями, хороводи навколо опудала Зими і його спалювання, закликання весни – все так і проситься в театралізовану виставу.

І тому 24 лютого в нашій школі було проведено святковий захід «Ай, да Масляна», на який були запрошені учні школи та їх батьки, друзі та всі бажаючи. Всі учасники заходу були святково вбрані в традиційні українські костюми, а сцена нагадувала старовинне українське село, де було дуже затишно, як удома. До підготовки свята були залучені учні різних вікових категорій. Учні старших класів організували продовження святкування на шкільному майданчику. Виготовили опудало, як символ проводів зими і зустрічі весни, розклали навколо нього багаття і допомогли молодшим школярам організувати святковий хоровод, а також підтримали малечу у виконанні пісень. Все свято супроводжувалось музикою, іграми, піснями.

$

Вже стало традицією в нашій школі проводити загальношкільний ярмарок, який став гарним закінченням свята. Бо Масниця – це останній тиждень перед найважливішим, Великим постом, який називається Сирним. У цей час вже не можна їсти м’ясо, але молочні продукти складають основу меню: сир, молоко, масло, сметана рясно представлені на столі.

Переглядів: 543 | Додав: slawgorod | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар


Погода в Україні

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ